A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Новини

15 Міфів про інсульт

Міф: При інсульті потрібен спокій, хворого не можна перевозити з дому до лікарні або з однієї лікарні до іншої. Правда: Насправді усі хворі з інсультом якомога швидше мають бути доправлені до лікарні, де можуть отримати необхідну допомогу.  

22:15 27.10.2022

Як подолати осінню хандру?

Різка зміна погоди може на нас негативно впливати. Ще й зібравши усі фактори нашого життя зараз — осінній дощовий настрій неминучий. Найкраща профілактика осіннього настрою — нові заняття і захоплення: вони допоможуть перемогти хандру і розкрити нові грані нашої особистості.

06:20 26.10.2022

Де брати сили?

Багато людей зараз стикаються з сильною втомою від постійної напруги, лякаючих новин та очікування. Це забирає сили, які такі необхідні для того, щоб справлятися.

23:16 25.10.2022

Перехід на "зимовий" час: як зменшити стрес для організму? 

       З 29 на 30 жовтня Україна знову переведе стрілки годинників на годину назад. Таким чином, нам потрібен час, щоб поступово перелаштовувати власні біоритми. Хоча в умовах війни це зробити важко, проте спробуйте "підготувати" свій організм до зміни часу.

01:18 25.10.2022

Позіхайте на здоров'я!

А ви знали, що позіхати - дуже корисно? При позіханні дихальні шляхи розширюються, а м'язи - розслабляються. Позіхання допомагає зняти стрес, втому, психічне навантаження та стимулює роботу мозку. При позіханні розкриваються та розрівнюються канали носоглотки: як ті, що ведуть до гайморових пазух, так і євстахієві труби, що ведуть до середнього вуха. Тому позіхання може допомогти при закладеності у вухах, що спричиняє дискомфорт. 

15:42 22.10.2022

Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози

У Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози хочемо підтримати всіх, хто подолав або долає цю хворобу, та нагадати, що головне у боротьбі з будь-якою онкологією — це раннє діагностування. Рання діагностика онкозахворювань залишається пріоритетним напрямом Програми медичних гарантій (ПМГ). 

08:21 20.10.2022

Як оформити інвалідність, перебуваючи за кордом?

Якщо ви опинилися за кордоном під час воєнного стану та потребуєте оформлення інвалідності – це можна зробити дистанційно!  Для цього у вас мають бути на руках медичні документи та обстеження (якщо їх втрачено: https://bit.ly/3yShdmf). Їх ви маєте надіслати українською мовою до сімейного лікаря або лікуючого лікаря на території України, щоб оформити направлення МСЕК (форма 088/о). Лікарсько-консультативна комісія розгляне пакет документів і за наявності ознак інвалідності направить їх на медико-соціальну експертну комісію для проведення експертизи і встановлення інвалідності. Якщо у разі звернення для встановлення інвалідності особа не може прибути на огляд до МСЕК, комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності  ͟з͟а͟о͟ч͟н͟о͟ на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.  Експертиза проводиться за направленням лікарсько-консультативної комісії незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування громадян.   Для тих осіб, які знаходяться за кордоном і яким необхідно поновити довідку про інвалідність і повторно пройти МСЕК, постановою КМУ від 30.03.2022 № 390 продовжено строк дії інвалідності на весь термін дії воєнного стану на території України і 6 місяців після його припинення/скасування.

09:29 19.10.2022

В Україні оновили схеми вакцинації проти COVID-19!

 Основне: інактивовану вакцину CoronoVac можна використовувати для бустерного щеплення після застосування інших вакцин.  Тобто, якщо людина отримала базовий курс вакциною Comirnaty, Moderna чи будь-якою іншою вакциною, вона може отримати бустерне щеплення (як перше, так і друге) вакциною CoronoVac. 

23:17 09.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень