A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Новини

Кальян: насолода чи небезпека?

Затемнене приміщення, наскрізь просякнуте густим димом, солодкуватий їдкий запах, який ще довго буде лишатися на одязі й волоссі, та музика, що вводить в транс, аби хотілося курити ще й ще. Ось така вона, псевдокультура куріння кальянів, яка набула широкого розповсюдження в Україні, а особливо серед найвразливішої категорії населення — молоді.     

08:37 01.08.2022

Профілактика гепатитів В та С

Поранення, переливання неперевіреної крові та сексуальне насильство, які, на жаль, мають місце в Україні із початком повномасштабного вторгнення російської армії, підвищують ризик інфікування вірусними гепатитами В і С.

10:01 26.07.2022

Українці поважають один одного, тому цінують право на бездимне повітря

Куріння електронних пристроїв для нагрівання тютюну заборонено на рівні із сигаретами, кальянами та е-сигаретами у визначених Законом громадських місцях з 11 липня 2022 року. Також заборонено відведення курилок у громадських приміщеннях усіх форм власності, звільнено від куріння гуртожитки, готелі та вокзали.

22:34 20.07.2022

Гострі кишкові інфекції

Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ спричинено бактеріями або вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою.

22:24 19.07.2022

Давайте берегти самих себе та один одного!

 Війна змушує нас все більше цінувати життя та здоров’я, шукати способів зберегти себе та своїх близьких для щасливого майбутнього у вільній Україні. У той же час війна - це стрес для будь-кого, але місяцями перебувати у стресі, страху та напруженні неможливо. Ми мимоволі відволікаємося, розслабляємося і починаємо нехтувати правилами безпеки, вважаючи що саме наше місто, саме наш дім, наш офіс омине біда.  Дійсно, неможливо весь час жити в стресі. Можна і треба займатися звичними речами: навчатися, працювати, гуляти, займатися спортом. АЛЕ слід продовжуватися реагувати на сигнали повітряної тривоги так само, як це було в перші дні війни, коли ми всі були максимально насторожені та зібрані.  

22:26 18.07.2022

Електронний рецепт на антибіотики

З серпня запроваджується електронний рецепт на антибіотики        Триває впровадження МОЗ цифрових послуг у сфері охорони здоров’я. Однак, через повномасштабне російське вторгнення перехід на е-рецепти відбуватиметься поступово. 

22:20 17.07.2022

Проведення йодної профілактики у разі виникнення радіаційної аварії

Відповідно до Наказу МОЗ від 09.03.2021 № 408 «Про затвердження Регламенту щодо проведення йодної профілактики у разі виникнення радіаційної аварії», йодна профілактика здійснюється лише після офіційного оповіщення і полягає у введенні в організм людини препаратів стабільного йоду в разі радіаційної аварії та за умови впливу на людину радіоактивних ізотопів йоду. Важливо дотримуватися вказівок Центру громадського здоров’я та місцевої влади і чекати офіційних повідомлень на їхніх сторінках, а не здіймати паніку. Безпідставна йодна профілактика шкідлива для вашого здоров’я!  Регламент йодної профілактики у разі виникнення радіаційної аварії визначає такі вікові групи і дозування препарату стабільного йоду (калій йодид):

22:20 11.07.2022

Чи потрібно проходити комісію, щоб продовжити інвалідність під час війни?

На період дії воєнного стану спрощено процедуру встановлення й продовження інвалідності.  Медико-соціальна експертиза для встановлення групи інвалідності проводиться за направленням закладу охорони здоров'я, що видається на основі відомостей, що підтверджують наявність у пацієнта стійких порушень функцій організму, обумовлених захворюваннями, наслідками травм чи вродженими вадами, які спричиняють обмеження життєдіяльності.

10:42 11.07.2022

9   побічних ефектів від надмірної кількості кофеїну в нашому організмі

Кава та чай є неймовірно корисними напоями. Більшість видів містять кофеїн, речовину, яка може покращити ваш настрій, обмін речовин, розумову та фізичну працездатність. Дослідження також показали, що він є безпечним для більшості людей при вживанні в невеликих та помірних кількостях.

10:25 11.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень