A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Новини

«Доступні ліки»

Нагадуємо: в Україні продовжує діяти програма «Доступні ліки», в рамках якою українці можуть отримати необхідні ліки безоплатно або з невеликою доплатою.

23:16 02.01.2023

Як зменшити кількість цукру у раціоні дитини?

25 г або 5 ч. л. без гірки – саме така добова норма цукру для дітей за рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров’я. Цукор – джерело енергії, але його надмірне споживання порушує енергетичний баланс і призводить до проблем зі здоров'ям уже в дитячому віці: ожиріння, серцево-судинних хвороб, цукрового діабету, карієсу.  ВООЗ рекомендує обмежити споживання цукру впродовж усього життя, а дітям до 2 років взагалі не рекомендовано вживати додані цукри. Як зменшити кількість цукру у раціоні?  

08:09 02.01.2023

Дашборди НСЗУ

Дашборди НСЗУ знову у відкритому доступі. Нагадуємо про корисні можливості, які надають для пацієнта дашборди.

11:12 29.12.2022

Здорове харчування під час свят!

Хоча цьогоріч у більшості українців й не буде традиційного розмаїтого застілля, проте готувати деякі страви ми все ж будемо. Під час зимових свят переїдання, надмірна кількість шкідливих продуктів та низька фізична активність стають одними з ключових причин загострення хвороб серця. Про це також свідчить дослідження Clinical Research in Cardiology (bit.ly/3j8vMgE) Як святкувати смачно та без шкоди для здоровʼя?  Дотримуйтесь принципу Тарілки здорового харчування. Більше  bit.ly/3V2jlQK  Замінюйте складові в класичних святкових стравах на їх корисні аналоги. Наприклад, замість готового майонезу можна зробити заправку з йогурту.  Готуйте помірну кількість їжі. Саме розмаїття страв та забагато їжі спонукають до переїдання.  Якщо під час застілля будете стримувати бажання поїсти, або, навпаки, з`їсте забагато це призведе до надмірного навантаження на травну систему. Спробуйте нові рецепти корисних страв замість традиційних. Наразі є безліч рецептів корисних і, водночас, смачних страв.

23:19 28.12.2022

Трикомпонентна вакцина КПК

Трикомпонентна вакцина КПК захищає одразу від трьох інфекційних захворювань: кору, паротиту (свинки) та краснухи.

23:27 23.12.2022

​​​​​​​Сезони застуд та грипу вже розпочався

В Україні він традиційно супроводжується підвищенням попиту на аптечну продукцію, а саме: протизастудні та протигрипозні, жарознижувальні препарати, льодяники для горла, різноманітні протизастудні чаї та спреї в ніс. Зауважте, що знання доказової медицини допоможуть вам заощадити кошти та зберегти здоров’я, причому не тільки собі, а й іншим людям, якщо йдеться, наприклад, про неналежний прийом антибіотиків.

23:32 21.12.2022

«Твоя кров може воювати»

В Україні триває національна кампанія «Твоя кров може воювати». Кожен українець (за винятком тих, хто має протипоказання до донорства крові) може підтримати військових і цивільних, для яких донорська кров є життєво необхідною.

23:50 11.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень