A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Новини

Як температура в оселі впливає на стан здоров`я людини?

Восени, коли в оселі стає більш прохолодно, ми вмикаємо обігрівачі на максимум, аби зігрітися. Проте, щоб почувати себе комфортно не обов`язково, щоб в приміщенні було жарко.        Зазвичай, температура в оселі в зимовий період сягає 21 градуса, цього ж року прогнозують 18-19 градусів. Сімейні лікарі вважають, що 18-19 градусів — це досить комфортна температура для організму людини.

21:43 09.10.2022

Вакцинація під час війни

Війна - не причина відкладати необхідну вакцинацію для дитини або дорослого. Нагадуємо, про щеплення, які на часі зробити  

21:25 09.10.2022

Строки електронного рецепту

“Доступні ліки”, призначені лікарем, потрібно приймати безперервно. Нагадуємо корисну інформацію, щоб ви не забули вчасно отримати рецепт на важливі ліки.

18:36 08.10.2022

Алгоритм дій у разі різних надзвичайних ситуацій - одна з таких — радіаційна аварія

В умовах війни важливо розуміти алгоритм дій у разі різних надзвичайних ситуацій. Одна з таких — радіаційна аварія, у результаті якої відбувається вихід радіоактивних продуктів або іонізуючого випромінювання за межі їх безпечної експлуатації, що призводить до опромінення населення та забруднення навколишнього середовища. ‼️ ВАЖЛИВО! Інформацію про такі надзвичайні події слід брати тільки з офіційних джерел - від ДСНС, органів влади тощо.

08:39 06.10.2022

В Україні зареєстровано спалах дифтерії

В Україні зареєстровано спалах дифтерії - інфекційного захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом, проявляється інтоксикацією і характерними плівками на слизових оболонках верхніх дихальних шляхів, а також ураженням нервової та серцево-судинної систем. Дифтерія може мати такі ускладнення як міокардит (запалення серцевого м’яза), поліневрит (множинне запалення нервів), паралічі, порушення зору (двоїння), ураження нирок. Єдиним засобом профілактики є щеплення, ефективність якої становить 95-100%.

22:00 02.10.2022

Чи можна здавати кров після ковіда?

В умовах протидії військовій агресії російської федерації донорство крові має критично важливе значення для збереження життя як військових, які щодня боронять нашу країну, так і цивільних громадян.

22:26 30.09.2022

Як треба діяти при ядерному ударі

Ситуація в Україні останнім часом складається так, що кожен житель країни має бути готовим до непередбачуваних дій з боку нашого північного сусіда. Тому питання, як треба діяти при ядерному ударі, нажаль актуальне. Тому хочемо поділитися з вами досить простими правилами, адже зазвичай життя людини в критичній ситуації залежить лише від її дій.

08:01 26.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень