A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Щодня росте потреба в психологічній і правовій допомозі, а які ж потреби і виклики у тих, хто таку допомогу надає?

Дата: 24.04.2023 08:59
Кількість переглядів: 16

👉Читайте у публікації «Психологічна і правова допомога онлайн упродовж першого року після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Короткий огляд потреб надавачів провайдерів психологічної та правової допомоги. Частина 1.» - https://hrvector.org/zviti/23-03-15-1

Текст звіту також доступний англійською - https://hrvector.org/en/reports/23-03-20-p1

 

 

 

 

Вектор прав людини / Human Rights Vector NGO на початку цього року провела опитування провайдерів психологічної і правової допомоги. 36 онлайнових ліній та ініціатив з державного та недержавного секторів відповіли на запитання та поділились своїм досвідом. Ще більше відгукнулись на наші листи і поширили анонси, запрошення. Ми також поділились у відповідях своїм баченням і напрацюваннями.

Більшість провайдерів (56%), що взяли участь в опитуванні, організовані як реакція на повномасштабне вторгнення РФ на територію України та створені після 24 лютого 2022 року.

Більшість опитаних онлайнових ініціатив та ліній допомоги, спеціалізуються на психологічній допомозі - 42%, правову допомогу надають – 25%, комплексну – психологічну і правову надають - 28%.

На відкрите запитання про те, що для роботи команд провайдерів допомоги в умовах воєнного стану є найбільшим викликом, вони відповіли, що це: відключення світла, професійне вигорання, забезпечення інформування про совою діяльність і залучення цільової аудиторії.

Більше читайте у звіті та на нашому сайті - https://hrvector.org/podiyi/23-03-20-rp

💙💛 Щиро дякуємо усім, хто взяв участь та робить важливу справу!

😉 А зовсім скоро більше інформації та опублікування наступної частини дослідження.

Публікацію підготовлено ГО «Вектор прав людини» в межах проєкту «Психологічна та правова допомога задля реагування та пом’якшення наслідків війни в Україні», що отримує підтримку від Форуму громадянського суспільства Східного партнерства (Eastern Partnership Civil Society Forum) для членів і фінансується Європейським Союзом у межах підтримки громадянського суспільства в регіоні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень