A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Паска та цукровий діабет: щоб не нашкодити здоров`ю

Дата: 14.04.2023 23:10
Кількість переглядів: 12

Для людей з цукровим діабетом 2 типу паска за традиційними рецептами може мати ефект "вуглеводної бомби”, тому варто шукати "безпечну" альтернативу. Адже борошно, мед, сухофрукти — це вуглеводні продукти з високим глікемічним індексом.
 
 
 
 
 
 
Аби безпечно смакувати паску, люди з діабетом 1 типу повинні правильно розрахувати добову норму хлібниць одиниць (ХО), щоб вколоти потрібну дозу інсуліну.💉
Існує безліч рецептів приготування паски і щоб зробити її більш здоровою радимо використовувати:
🔺 Суміш звичайного та цільнозернового борошна. Паска матиме більш щільну структуру, але вийде значно кориснішою та з меншим глікемічним індексом.
🔺 Використайте сироватку замість вершків. Вона є менш калорійною і містить мікроелементи, що допомагають перетравлювати їжу.
🔺 Цукрозамінники (стевія) або небагато меду. Паска може бути без рум’янцю, проте не так сильно підвищуватиме глюкозу у крові.
🔺 Цукати й сухофрукти варто добирати ретельніше. Замість кураги та родзинок краще використати журавлину, сушену вишню чи свіжі фрукти, які мають нижчий глікемічний індекс. Або зовсім замінити їх на горіхи.
Окрім цього, ви завжди можете приготувати сирну паску із сиру з невеликим відсотком жиру, без додавання цукру та борошна.
❗️ Пам’ятайте ❗️
Головне — знати міру та їсти не більше 1-2 шматочків паски на день. Зустріньте Великдень з користю та турботою про себе!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень