A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Новини

ВІЛ/СНІД: міфи та факти про передачу

Існує безліч міфів про передачу ВІЛ, таких як укуси комарів, проте їхнє розвінчування може допомогти людям зрозуміти, які запобіжні заходи слід вживати і коли варто звертатися до лікаря.

22:36 20.09.2023

Лептоспіроз – небезпечна хвороба для людини і тварин

Основним резервуаром лептоспірозної інфекції у природі є різні види дрібних ссавців. У першу чергу небезпеку для людини і свійських тварин становлять пацюки та миші, які в основному хворіють без клінічних ознак та є носіями збудника все своє життя. Вони можуть поширювати лептоспіроз, забруднюючи навколишнє середовище сечею та через укуси людей чи тварин. Останні можуть також заразитися вживаючи їжу забруднену екскрементами гризунів або під час обнюхування чи облизування забруднених лептоспірами предметів. Особливу небезпеку в зараженні можуть становити водойми з стоячою водою, болотисті місця, де мешкають пацюки і миші та забруднюють їх своїми виділеннями. Часто зараження людей відбувається у присадибних господарствах, коли господарі наповнюють ємкості для поливу рослин, а пацюки та миші можуть забруднити воду. Захворювання передається людині внаслідок контакту з такою водою через подряпини шкіри, тріщини, рани або через слизові оболонки.

12:52 15.09.2023

Ботулізм

Ботулізм – важке токсичне інфекційне захворювання, в результаті якого вражається нервова система. Важка форма хвороби може призвести до летального результату.

12:55 13.09.2023

Чи має одразу виписувати сімейний лікар е-рецепт на "Доступні ліки"?

Одразу призначити “Доступні ліки” та виписати рецепт сімейний лікар зможе тільки пацієнтам з діагнозом серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу, бронхіальної астми та хронічного обструктивного захворювання легень.

15:56 12.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень