A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Новини

Вакцинуйте дітей від кору, щоб захистити їх від можливих ускладнень

Спалахи кору в Україні циклічні й відбуваються в середньому кожні 4-5 років. Вони стаються через те, що діти пропускають планові щеплення і в суспільстві накопичується кількість людей без імунітету.

22:44 18.08.2023

Кір небезпечний серйозними ускладненнями

Кір небезпечний серйозними ускладненнями: пневмонією, отитом, енцефалітом (запаленням мозку) тощо, а також може призвести до інвалідності та смерті. Ліків проти кору не існує, проте захворюванню можна запобігти.

08:07 16.08.2023

КІР: У ЧОМУ НЕБЕЗПЕКА?

КП«Первомайський міський центр первинної медико-санітарної допомоги » приєднується до загальнонаціональної кампанії з «наздоганяючої вакцинації» проти кору для дітей, які внаслідок зміни місця проживання, пропустили планові щеплення.

07:13 16.08.2023

Деменція

Він раніше таким сильно не був, ну міг щось десь забути, заплутатись. Але ж і молодь плутається! Та зараз він не впізнає онуку...

23:00 15.08.2023

Поговорімо про ВІЛ і спробуємо прояснити, як цей вірус може відчуватися й проявлятися в організмі.

Буває, відчувши слабкість, або підвищення температури ви звертаєтесь по допомогу до інтернету? І знаходите у себе найрізноманітніші захворювання — від онкології до ВІЛ. Схожі прояви — ще не діагноз, і навпаки — відсутність симптомів не означає, що людина абсолютно здорова.

22:59 15.08.2023

Як підтримати людину в сильному стресі

Для непрофесіонала вкрай важко достукатися до людини в стані сильного стресу, бо: людина може не пам’ятати навіть власного імені, де живе й коли народилася. Може бути дезорієнтована чи перебувати в ілюзії стосовно навколишньої реальності; може дрижати, кричати, погрожувати нашкодити собі, тобі та іншим; або навпаки закриватися й ставати неприступною фортецею;  людина вже настільки виснажена тривогою, що не може собі допомогти. Спробуй надати першу психологічну допомогу людині, поки вона не зустрінеться з фахівцем. Обережно йди на контакт крок за кроком:  

23:05 14.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень