A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Новини

Що робити, якщо підтвердився діагноз туберкульоз

Туберкульоз часто стає причиною стигматизації. Навколо цього захворювання чимало міфів. Через це ті, кому встановлено діагноз туберкульоз, нерідко змушені приховувати свій діагноз від оточуючих. А ще, лякаючись того, що лікування передбачає довготривале перебування в стаціонарі, пацієнти схильні заперечувати своє захворювання від самих себе.

23:16 23.01.2024

Вітряна віспа

Вітряна_віспа (у побуті кажуть «вітрянка») – це гостра вірусна інфекція, яка проявляється висипом на шкірі та слизових, загальним нездужанням, підвищенням температури.

23:18 19.01.2024

Завдяки програмі “Доступні ліки” українці з серцево-судинними захворюваннями можуть отримувати ліки безоплатно або з незначною доплатою.

Всього до програми “Доступні ліки” включено 232 торгових назв препаратів для лікування серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, у тому числі для профілактики інфарктів та інсультів. З них 177 – з доплатою, та 55 – без доплати.

23:25 15.01.2024

Сімейні лікарі відіграють важливу роль у ранньому виявленні безсимптомного раку

Сімейні лікарі відіграють важливу роль у ранньому виявленні безсимптомного раку. Вони також мають сприяти виконанню всіх рекомендацій спеціалістів щодо протипухлинного лікування.

23:22 10.01.2024

Поговоріть про своє ментальне здоров'я із сімейним лікарем 

Не варто недооцінювати вплив ментального здоров'я на фізичне. Особливо він посилився під час війни, коли суттєво зросли навантаження на психіку кожного з нас. Зокрема й тому фахівці первинної ланки (серед них і сімейні лікарі) наразі навчаються за програмою ВООЗ mhGAP. Отримані знання дозволяють їм виявляти проблеми з ментальним здоров’ям, які також можуть вплинути на здоров’я фізичне. Слід пам’ятати, що сімейний лікар не замінить психолога, психотерапевта чи психіатра, але у разі потреби зможе надати пацієнту підтримку чи перенаправити до вузьких спеціалістів. Аби знайти лікаря з відповідною підготовкою у своєму регіоні:  скористайтеся онлайн-мапою на сайті НСЗУ  або зателефонуйте за номером 16-77

22:03 09.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень