A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Новини

Що робити онкопацієнтам, якщо в лікарні закінчилися препарати придбані державою?

Лікувальні заклади подають замовлення раз на рік на початку закупівельного циклу, спираючись на кількість своїх пацієнтів. Однак через початок повномасштабної війни багато українців перемістилися до інших куточків країни.

21:44 15.07.2023

Якщо у вашій місцевості сталася аварія на АЕС, що робити ???

1. Залишайтеся в приміщенні або негайно зайдіть у нього.  2. Якщо ви на вулиці -  пройдіть в укриття або підвал.  3.  Надягніть респіратор або ватно-марлеву по’язку, або хоча би прикрийте ніс і рот рушником, хусткою або шарфом. 4. Закрийте та заблокуйте всі вікна, двері та вентиляційні отвори в приміщенні та не підходьте до них без нагальної потреби; вимкніть кондиціонер та обігрівачі. Стежте за подальшими повідомленнями від ДСНС, армії, поліції чи місцевих органів управління. Більше рекомендацій і детальних порад – читайте за посиланням https://dovidka.info/yak-diyaty-v-razi-zastosuvannya.../...

21:14 26.06.2023

ЗАВЧАСНА ЙОДНА ПРОФІЛАКТИКА ШКІДЛИВА ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я!

Відповідно до Наказу МОЗ від 09.03.2021 № 408 «Про затвердження Регламенту щодо проведення йодної профілактики у разі виникнення радіаційної аварії», йодна профілактика здійснюється лише після офіційного оповіщення і полягає у введенні в організм людини препаратів стабільного йоду в разі радіаційної аварії та за умови впливу на людину радіоактивних ізотопів йоду. Важливо чекати офіційних повідомлень, а не здіймати паніку.

21:28 22.06.2023

Не приймайте калій йодид , якщо ви не отримали відповідної вказівки від органів охорони здоров’я чи ДСНС.

При аваріях на ядерних об’єктах може виділятися радіоактивний йод (I-131). При надходженні в організм він вибірково накопичується в щитоподібній залозі і спричиняє її опромінення й ураження. Єдиний препарат для ефективного запобігання радіаційному ураженню щитоподібної залози містить калій йодид (КЙ).

21:33 20.06.2023

Кір

Захист від кору потрібний, якщо:

21:39 19.06.2023

Чим можна замінити шкідливий фаст-фуд?

Кожен з нас хоче, щоб наші діти були здоровими. Однією з ключових складових здоров'я є харчування. Багато дітей полюбляють "швидку їжу". Отож, чим можна замінити шкідливий фаст-фуд, щоб їжа була максимально корисною для дітей?

16:42 17.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень