A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Новини

Вітряна віспа

Вітряна_віспа (у побуті кажуть «вітрянка») – це гостра вірусна інфекція, яка проявляється висипом на шкірі та слизових, загальним нездужанням, підвищенням температури.

23:18 19.01.2024

Завдяки програмі “Доступні ліки” українці з серцево-судинними захворюваннями можуть отримувати ліки безоплатно або з незначною доплатою.

Всього до програми “Доступні ліки” включено 232 торгових назв препаратів для лікування серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, у тому числі для профілактики інфарктів та інсультів. З них 177 – з доплатою, та 55 – без доплати.

23:25 15.01.2024

Сімейні лікарі відіграють важливу роль у ранньому виявленні безсимптомного раку

Сімейні лікарі відіграють важливу роль у ранньому виявленні безсимптомного раку. Вони також мають сприяти виконанню всіх рекомендацій спеціалістів щодо протипухлинного лікування.

23:22 10.01.2024

Поговоріть про своє ментальне здоров'я із сімейним лікарем 

Не варто недооцінювати вплив ментального здоров'я на фізичне. Особливо він посилився під час війни, коли суттєво зросли навантаження на психіку кожного з нас. Зокрема й тому фахівці первинної ланки (серед них і сімейні лікарі) наразі навчаються за програмою ВООЗ mhGAP. Отримані знання дозволяють їм виявляти проблеми з ментальним здоров’ям, які також можуть вплинути на здоров’я фізичне. Слід пам’ятати, що сімейний лікар не замінить психолога, психотерапевта чи психіатра, але у разі потреби зможе надати пацієнту підтримку чи перенаправити до вузьких спеціалістів. Аби знайти лікаря з відповідною підготовкою у своєму регіоні:  скористайтеся онлайн-мапою на сайті НСЗУ  або зателефонуйте за номером 16-77

22:03 09.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень