A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Новини

Міжнародний день людей з інвалідністю

Міжнародний день людей з інвалідністю (International Day of Persons with Disabilities) –Міжнародний день ООН, встановлений резолюцією A/RES/47/3 Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно 3 грудня.

09:59 03.12.2023

ВІЛ НЕ ПЕРЕДАЄТЬСЯ ПРИ РЕГУЛЯРНОМУ ЛІКУВАННІ

Результати кількох наукових досліджень показали, що ВІЛ-інфіковані особи, які приймають ефективне лікування, не можуть передати вірус своїм статевим партнерам під час незахищеного статевого акту.

21:11 01.12.2023

Жінки в умовах війни. Жінки та ВІЛ

Жінки та війна: ризики інфікування ВІЛ в Україні Повномасштабна війна росії проти України може стати драйвером збільшення ризиків інфікування ВІЛ серед загального населення. Жінки, а особливо молоді дівчата є найбільш уразливими в надзвичайних ситуаціях, таких як війна. Відповідно до результатів моделювання розвитку епідемії ВІЛ в Україні, до початку повномасштабного вторгнення росії на територію України жінки, які не входять до ключових груп, складали 22,2% у структурі нових випадків ВІЛ (серед дорослих віком старше 15 років), і на цю групу припадало 35,8% від усієї кількості людей, які живуть з ВІЛ. Можна припустити, що ризики інфікування ВІЛ серед жінок в умовах війни збільшуються, що потребує активізації роботи ВІЛ-сервісних програм із залучення цієї групи населення до профілактичних послуг та послуг тестування.

15:06 01.12.2023

Життя з ВІЛ – не вирок.

Завдяки антиретровірусній терапії люди можуть досягнути стану, коли вони не заражають статевого партнера ВІЛ і можуть жити звичне життя, а вагітні жінки, що мають ВІЛ-позитивний статус можуть народжувати абсолютно здорових дітей.

07:12 01.12.2023

Ментальна допомога доступна для кожного

#тияк Люди, які відчувають потребу в психологічній або психіатричній допомозі, мають змогу отримати її безоплатно на будь-якому рівні: від сімейного лікаря до стаціонару.

22:50 25.11.2023

Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства».

Її основна мета - збільшення обізнаності та розуміння про форми насильства у суспільстві, привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

14:00 25.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень