A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Новини

«Щоденник подяки»

Коли здається, що радіти нічому, що світ навколо втратив кольори, заведіть «Щоденник подяки». Проста вправа підсвітить хоч і найдрібніші, але світлі моменти життя, допоможе зберегти сили, подарує відчуття спокою.

15:50 26.02.2024

Вчасно діагностований та пролікований вірусний гепатит та здоровий спосіб життя значно знижують ризик розвитку раку печінки

Вчасно діагностований та пролікований вірусний гепатит та здоровий спосіб життя значно знижують ризик розвитку раку печінки. Зокрема, гепатоцелюлярної карциноми (ГЦК) - злоякісного новоутворення, яке формується у печінці.

23:59 06.02.2024

Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини

Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу (англ. Rabies virus) із роду Lyssavirus. Вірус викликає своєрідний енцефаліт зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи. Якщо постраждалому або постраждалій своєчасно не надати кваліфіковану медичну допомогу, смерть неминуча.

23:56 02.02.2024

Чому важливо вакцинувати дітей від туберкульозу?

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке викликає мікобактерія туберкульозу, що називається паличкою Коха. На туберкульоз може захворіти кожен! Здорова людина може заразитися, вдихаючи краплини вологи, що містять мікобактерію, які виділяють хворі на заразну форму туберкульозу при кашлі, чханні, розмові. Найчастіше хвороба вражає органи дихання, але також може й інші органи, наприклад, лімфатичні вузли, кістки, суглоби та нирки.

23:08 30.01.2024

Менінгіт

#Менінгіт - це інфекція та запалення рідини та оболонок, що оточують головний та спинний мозки. Ці оболонки називаються мозковими оболонками. Якщо ви запідозрили симптоми менінгіту (висока t°C, сильний головний біль, блювота, ригідність м'язів) негайно зверніться за медичною допомогою. Раннє лікування бактеріального менінгіту може запобігти серйозним ускладненням.

15:11 29.01.2024

Аналізи

Сьогодні розбиваємо міф про те, що за призначені лікарем аналізи пацієнт має заплатити з власної кишені Це — не так.

23:12 28.01.2024

Що таке жити свідомо і якісно в умовах війни

Наша свідомість керує нашими діями, а відтак потребує постійного піклування. В ідеалі, жити свідомо та якісно треба в будь-яких умовах. А коли це стан війни, то особливо важливо розуміти:

11:26 26.01.2024

Хронічні захворювання легень

#Хронічні_захворювання_легень – це типи захворювань легень, що можуть вплинути на ваші дихальні шляхи, легеневі тканини або їхній кровообіг. До таких належать: астма, ХОЗЛ, інтерстиціальне захворювання легень, легенева гіпертензія, емфізема, хронічний бронхіт та пневмонія, рак легень.

23:14 25.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень