A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Новини

Перша допомога при великому судомно у нападі grand mal

Великий судомний напад (також відомий як генералізований тоніко-клонічний напад) спричинений аномальною електричною активністю всього головного мозку. Зазвичай він викликається епілепсією. Але іноді, може бути спостерігатися при гіпоглікемії, лихоманці, інсульті.

19:39 10.02.2023

Що робити під час землетрусу?

Запобігти землетрусу чи зупинити його – неможливо. Однак часто на основі прогнозів влада може сповістити про ймовірну загрозу. У такому разі слід діяти швидко, але спокійно, впевнено й без паніки.

22:41 08.02.2023

Чому болить голова? І що з цим робити?

Ми звикли, що голова болить точно “від чогось”: від тиску, “завуження судин”, “остеохондрозу шийного відділу” чи “відкладення солей”  Але це не зовсім так. Про це поговоримо, але дещо пізніше. Спершу про найчастіші причини.

22:33 08.02.2023

Спосіб введення вакцин

Вакцини можуть вводити різними способами. Одні колють внутрішньом'язово в плече чи стегно, а інші підшкірно – в шар жиру під шкірою, внутрішньошкірно — безпосередньо в шар шкіри, крапають у рот. Спосіб введення вакцин залежить від їхнього складу та призначення.

22:48 02.02.2023

У чому небезпека нестачі заліза в організмі?

Залізо - дуже важливий мікроелемент для правильного функціонування організму. Воно є компонентом гемоглобіну, білка еритроцитів, що переносять кисень по всьому тілу. Залізо також необхідне для фізичного зростання, неврологічного розвитку, функціонування клітин і синтезу деяких гормонів. Якщо його бракує, це може призвести до залізодефіцитної анемії. Її симптомами, зокрема, є:

22:53 25.01.2023

Чат-бот «Календар здорових українців»

Про безоплатну діагностику за Програмою медичних гарантій інформуватиме чат-бот «Календар здорових українців». Сервіс розповість, які дослідження і в якому віці варто зробити, які з них - безоплатні та як їх отримати. Чат-бот використовує актуальні дані НСЗУ щодо місць надання медичних послуг.

22:26 24.01.2023

Поговоримо про холеру

Збудник холери –   кишкова бактерія Vibrio cholerae, проти якої у кожної людини повинна бути зроблена маніпуляція введення вакцини Shanchol або Dukoral. Бактерія може проникнути в організм разом із зараженою їжею або водою, потім долає бар'єр шлунка, внаслідок чого відбувається потрапляння мікроорганізму в тонкий кишечник з виділенням екзотоксину.

17:21 19.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень