A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

4 лютого – Всесвітній день боротьби проти раку

Дата: 04.02.2024 08:57
Кількість переглядів: 3

Рак не обирає. Захворіти на цю недугу може громадянин будь-якої країни, багатий і бідний, чоловік та жінка, дитина та дорослий.

За останніми прогнозами ВООЗ World Health Organization (WHO), якщо темпи захворюваності зростатимуть й надалі, то до 2030 року кількість людей, котрі вперше захворіли на рак, зросте на 77% і сягне 35 млн.

Онкологічні захворювання є однією з найбільш актуальних і невирішених медичних проблем людства. Рак залишається однією з основних причин смертей у світі.

Дані World Health Organization (WHO) свідчать, що у 2022 році у світі було зафіксовано близько 20 мільйонів нових випадків раку, а через онкологічні захворювання померли майже 10 млн людей.

Зокрема, приблизно у 1 з 5 людей протягом життя розвивається ця страшна недуга. Орієнтовно, 1 з 9 чоловіків і 1 з 12 жінок помирають від раку.

У 40 % випадків хворобі можна запобігти простими повсякденними діями. Наприклад, причинами третини смертей від раку є куріння, надмірна вага, вживання алкоголю, малорухливий спосіб життя та недостатнє споживання рослинної їжі. Дбаючи про здоровий спосіб життя ви знижуєте ризики захворіти!

Також дуже важлива рання діагностика захворювання. У більшості випадків виявлення хвороби на ранніх стадіях у рази підвищує шанси на її вдале подолання. Тому при перших тривожних симптомах – не чекайте, поки саме мине.

Запишіться на огляд до лікаря — зруйнуйте раку плани!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень