A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

10 порад, як стати більш впевненим у собі

Дата: 30.01.2024 14:38
Кількість переглядів: 187

Впевненість в собі — це дуже корисна риса характеру, яка допомагає досягати успіху, але що робити, якщо її не вистачає? Впевненість можна знайти і розвинути в собі, тому  психолог Юлія Свердлова, допоможе в цьому нескладними порадами.

 

Тим, хто хоче спілкуватися з людьми впевнено, потрібно виключити з свого життя такі моменти:

  • страх самотності;
  • боязнь виглядати смішно в чужих очах;
  • погані спогади;
  • відмови від спілкування, допомоги;
  • заперечення власних переваг;
  • фінансова залежність;
  • відсутність гордості;
  • спілкування «не з тими» людьми;
  • нудно проведене час.

Запам’ятайте, що люди, схожі з вами по інтересам можуть допомогти «вирватися» зі стану невпевненості. Хороші друзі/товариші — це шанс викорінення всіх перешкод на шляху до впевненості.

10 порад, щоб стати впевненим

 Психолог Юлія Свердлова, підготувала 10 порад, які допоможуть розвинути впевненість у собі та закріпити її на досить тривалий час, щоб у майбутньому ви могли впевнено долати будь-які перешкоди.

  1. Ставте собі цілі. Починати потрібно з маленьких, потім переходити до більш серйозних, а далі до чогось глобального, лише так, поступово, ви зможете зрозуміти, що здатні на багато, що. 
  2. Навчіться впевнено говорити. Таке вміння дуже важливе, адже думка, висловлена голосно, впевнено та емоційно, зацікавить і приверне увагу набагато більше, ніж монотонний монолог, виголошений тремтячим голосом.
  3. Створюйте оточення, яке вас підтримує. Завжди потрібні люди, які повірять і підтримають у важку хвилину, а ваше завдання — більше спілкуватися саме з такими людьми.
  4. Скажіть собі «досить». Тримайте свою невпевненість під постійним контролем, не даючи їй вирватися на свободу. Просто крикніть вголос слово «досить», після чого спробуйте переключитися на щось безглузде. Починаючи думати погано про себе або про те, що ви хочете зробити, навчіть свій мозок наспівувати слова якоїсь дитячої пісеньки, і дуже скоро вам вдасться відволіктися від негативних думок. 
  5. Намагайтеся мислити позитивно. Навіть якщо ви впевнені в тому, що у вас, може, щось невийти, налаштуйтесь на краще, а в разі невдачі не засмучуйтесь, а врахуйте свої помилки і йдіть далі й тільки вперед.
  6. Постійно навчайтеся. Сьогодні здатність швидко навчатися — запорука успішних людей, тому зробіть навчання своєю звичкою. Розширюйте й оновлюйте свої знання в цікавій для вас сфері та впроваджуйте те, що дізналися, у життя й роботу. 
  7. Займайтеся спортом і стежте за здоров’ям. Підберіть відповідний формат і режим тренувань та регулярно приділяйте увагу своєму здоров’ю.
  8. Порівнюйте себе сьогоднішнього із собою вчорашнім. Не з кимось іншим, а тільки з собою, адже впевненість у собі розвиває здатність швидко відновлюватися після стресових ситуацій, тому більше уваги приділіть тому, які нові знання і навички ви опанували. Не забувайте, що багато, що залежить від вас. Обмеження ми ставимо собі самі, і коли ви запевняєте себе, що не впораєтеся — так воно й буде.
  9. Завжди пам’ятайте, що ви вільна людина, яка має право навчитися вибирати — діяти і радіти успіхам або сидіти склавши руки.
  10. Майте свою думку. Майте чітку життєву позицію, визначте свої принципи та дотримуйтеся їх. Звичайно, не варто вплутуватися в усі підряд суперечки, але ваша чітка позиція викличе повагу.

Важливо: Рано чи пізно вас обов’язково захоче хтось «зачепити», але не переставайте сумніватися в своїх талантах через таких людей. Не закидайте те, що вам подобається і що у вас добре виходить.

Пам’ятайте: впевненість — це вміння наступати на свої страхи і сумніви.

Якщо вам бракує впевненості в собі, дотримуйтесь наведених вище порад, працюйте над собою, і ви станете сильнішими, успішнішими й цілеспрямованими


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень