A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Ментальна допомога доступна для кожного

Дата: 25.11.2023 22:50
Кількість переглядів: 15

#тияк

Люди, які відчувають потребу в психологічній або психіатричній допомозі, мають змогу отримати її безоплатно на будь-якому рівні: від сімейного лікаря до стаціонару.

 

 



➡️ Сімейний лікар. У листопаді 2022 року в Програмі медичних гарантій з’явилася послуга супроводу і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги. За цей рік понад 76 тис. українців звернулися до сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів по таку допомогу.

У чому вона полягає: лікарі первинки, які пройшли спеціальне навчання, проводять скринінг пацієнтів на депресію, тривожність, гостру реакцію на стрес тощо. Лікарі можуть вести таких пацієнтів, надаючи їм допомогу в межах своїх компетенцій, або направляти на спеціалізовану ланку.

Детальніше тут: https://bit.ly/3uxVjFI

➡️ Амбулаторне лікування. Психіатра або медичного психолога можна знайти в поліклініці. Заклад повинен мати договір з НСЗУ за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах” та відповідного фахівця у штаті. Звернутися до психіатра можна без направлення.

➡️ Стаціонар. Психіатричну допомогу в стаціонарі надають спеціалізовані медичні заклади. Для звернення в такі заклади направлення необов’язкове.

➡️ Мобільні мультидисциплінарні команди. Фахівці цих команд мають змогу їздити до пацієнтів додому. Для отримання такої допомоги потрібне направлення сімейного лікаря або психіатра.

Турбота про психічне здоров’я має бути такою самою рутинною, як і піклування про фізичне, особливо під час війни. Якщо маєте постійне відчуття тривоги, роздратованості, порушення сну, пригнічений настрій та інші схожі симптоми — зверніться по допомогу.

📌 Як знайти лікарню та лікаря для отримання безоплатної психологічної або психіатричної допомоги, ми розповідали тут https://bit.ly/46tznbX 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень