A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

20 жовтня — Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози

Дата: 20.10.2023 07:16
Кількість переглядів: 13

Рак молочної залози — одне з найбільш поширених типів онкологічних захворювань у світі. В Україні на цю недугу щорічно хворіють близько 15 тисяч жінок, помирають — близько 5 тисяч. Причиною появи захворювання вчені вважають мутацію в генах, що відповідають за регуляцію поділу клітин.

Усім жінкам старше 20 років варто щомісяця самостійно обстежувати молочні залози. Діагностику слід виконувати на 6–12 день після початку менструації.

Не нехтуйте самодіагностикою та обов’язково звертайтеся до лікаря, якщо виявили незвичні зміни у молочних залозах чи навколо них!

Під час пандемії COVID-19, а тепер — війни, жінки ще менше уваги почали приділяти своєму здоров’ю. Через це значно зросла кількість випадків онкологічних недуг, що діагностують на пізніх стадіях. А це призводить до більш складної діагностики, більш тривалого лікування, збільшення частоти необхідності оперативних втручань.

Пам’ятайте: щоб зменшити ризик виникнення захворювання, необхідно дбайливо ставитися до свого здоров’я: регулярно проходити профілактичні огляди, збалансовано харчуватися, підтримувати нормальну вагу тіла, регулярно займатися фізичними вправами, відмовитися від куріння та алкоголю.

Рак молочної залози – не вирок! Його можна перемогти, якщо вчасно звернутися до фахівців та пройти необхідне лікування. Не ігноруйте “сигналів” свого організму!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень