A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Електронний рецепт (е-рецепт)

Дата: 01.09.2023 14:40
Кількість переглядів: 6

Електронний рецепт (е-рецепт) дозволяє пацієнту не тільки отримати потрібні ліки в зручний спосіб, а й допомагає лікарю більш ефективно призначати лікування.

Чи може лікар виписати е-рецепт дистанційно?

Лікар може виписати е-рецепт без проведення особистого прийому у разі хронічних, тривалих чи рецидивуючих захворювань. Однак це не стосується пацієнтів, які проходять замісну підтримувальну терапію.

Слід зауважити, що бувають випадки, коли лікар може визначити доцільність призначення деяких рецептурних ліків виключно під час огляду, спираючись на необхідність проведення додаткових досліджень або керуючись відповідними протоколами лікування.

Що робити, якщо виникли технічні проблеми або, приміром, неправильно вказане дозування препарату?

Якщо є помилка в дозуванні чи назві препарату, то в такому випадку фармацевт скасує недійсний е-рецепт. Щоб отримати новий, вам необхідно буде звернутися до лікаря повторно. Зробити це можна навіть дистанційно. Якщо це технічна помилка, лікар повідомить про це в підтримку медико-інформаційної системи, з якою він працює, для коригування інформації.

Чи може фармацевт бачити в е-рецепті діагноз та іншу медичну інформацію?

Е-рецепт містить виключно інформацію про:

номер рецепту

дату виписування та кінцеву дату дії рецепту

прізвище, ініціали та вік пацієнта

назву та кількість лікарського засобу

тривалість та спосіб застосування ліків тощо

Що робити, якщо ви не отримали смс із кодом рецепта?

Така ситуація можлива, якщо під час реєстрації було вказано неправильний номер телефону або ж доступ до вказаного номеру було втрачено. В такому разі необхідно буде подати заявку на зміну метода підтвердження в електронній системі охорони здоров’я. Зробити це можна за посиланням:

https://cutt.ly/PwcC0rnh

Якщо під час реєстрації ви обрали офлайн-метод підтвердження (тобто через документи), то лікар має надрукувати вам інформаційну памʼятку, яка містить номер рецепта та код його погашення.

Що робити, якщо ви випадково видалили смс із кодом е-рецепта?

У такому випадку необхідно звернутися до лікаря, який зробив вам призначення для того, щоб він повторно сформував запит на смс на ваш номер.

Джерело: МОЗ України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень