A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Грудне вигодовування стане незабутнім моментом у вашому спілкуванні з малюком 

Дата: 06.08.2023 14:41
Кількість переглядів: 9

Грудне вигодовування передбачає тісний контакт мами та дитиниМамі потрібно навчитись правильно прикладати дитину до грудей, щоб подальший процес грудного вигодовування був приємним, безболісним, а дитина могла ефективно засмоктувати молоко. Та інколи трапляється так, що грудного молока не вистачає.
 

 


Як визначити, що дитині не вистачає молока?

орієнтуйтесь на набір ваги дитиною. Відразу після пологів, малюк втрачає вагу, а впродовж наступних двох тижнів відновлює її. Якщо цього не відбувається - зверніться до спеціаліста.
кількість брудних підгузків. Якщо дитина отримує недостатньо молока, у неї буде менше випорожнень, а значить – менше брудних підгузків. Помітили це - варто звернутись до педіатра за консультацією.

Що ви можете зробити у випадку нестачі молока?

 

  • зверніться до медпрацівника або спеціалістки з грудного вигодовування, щоб перевірити правильність прикладання дитини до грудей. Це одна з найпоширеніших проблем, яку складно виправити самостійно.
  • не давайте дитині молочні суміші з пляшечок, поки грудне вигодовування не налагодиться.
  • годуйте дитину за вимогою, а не за графіком. Кожного разу варто пропонувати дві груді та збільшити контакт шкіра до шкіри.
  • зціджуйте молоко після годування, щоб наступного разу молока було більше
  • обов’язково організовуйте собі відпочинок та режим харчування. Хоча це і складно з маленькою дитиною, але намагайтеся більше спати. Звертайтесь за допомогою до близьких, щоб мати можливість відпочити чи подрімати. Дозволяйте собі послухати заспокійливу музику, згадайте про свої хобі.
  • харчування має бути повноцінним – овочі, фрукти, каші, молочні продукти, риба, горіхи, м'ясо.
  • Можна навіть випити кави, але не більше одного-двох горняток на день.

на вироблення грудного молока впливає кількість рідини, яку ви вживаєте. Це мають бути різноманітні теплі напої – вода, чай, відвари тощо.

Якщо хвилюєтесь стосовно нестачі грудного молока та прагнете збільшити його кількість, вчасно звертайтесь за кваліфікованою допомогою до лікарів та консультантів з грудного вигодовування. І тоді грудне вигодовування стане незабутнім моментом у вашому спілкуванні з малюком 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень