A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Що робити онкопацієнтам, якщо в лікарні закінчилися препарати придбані державою?

Дата: 15.07.2023 21:44
Кількість переглядів: 7

Лікувальні заклади подають замовлення раз на рік на початку закупівельного циклу, спираючись на кількість своїх пацієнтів. Однак через початок повномасштабної війни багато українців перемістилися до інших куточків країни.

👉 Тож як діяти, якщо такі ліки закінчилися в лікарні, де ви проходите лікування?

① Зберіть усі документи, які підтверджують захворювання та потребу в конкретному препараті.

② Перевірте, в яких лікарнях є залишки препарату, закупленого централізовано (інформація доступна за посиланням).

③ У разі можливості переїжджати – з усіма наявними документами, обстеженнями і призначеннями зверніться до лікарні, де є препарат, і отримайте його там. Важливо попередньо зв’язатися з закладом та уточнити, чи зможе він вас прийняти.

④ Якщо можливості переїжджати немає – зверніться до головного лікаря закладу, в якому ви проходите лікування, із заявою про забезпечення вас необхідним лікуванням, що входить до гарантованого пакету послуг. Копію заяви потрібно також надіслати до Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

⑤ Проконсультуйтеся з лікуючим лікарем/головним лікарем закладу, де ви проходите лікування щодо можливості перерозподілу препарату з тих лікарень, де він є в наявності. До цього процесу також залучається обласний департамент охорони здоров’я (ДОЗ). В такому разі необхідно написати заяву на ім’я керівника ДОЗ з копією на головного лікаря лікарні, де ви проходите лікування. Питання перерозподілів лікарських засобів вирішуються між ДОЗ/керівниками закладів – такий порядок доступний для ДОЗ з огляду на постанову КМУ №298.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень