A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Де шукати аптеки з «Доступними ліками»

Дата: 09.05.2023 22:02
Кількість переглядів: 15

Понад 13 тисяч аптек та аптечних пунктів відпускають “Доступні ліки” та інсуліни за е-рецептами безоплатно або з невеликою доплатою. Але де шукати аптеки з «Доступними ліками», якщо ви знаходитесь в іншому місті, тільки почали користуватись програмою “Доступні ліки” або не можете знайти потрібний лікарський засіб у найближчій аптеці.

 

 

Розповідаємо

Аптеки, які беруть участь у програмі реімбурсації, можна впізнати візуально. Вони мають на дверях наліпку «Тут є “Доступні ліки”», а ті, де можна отримати інсулін, мають наліпку «+Інсуліни».

Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна через дашборд на сайті НСЗУ: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map

В меню зліва оберіть ваш населений пункт, а у фільтрі “Програма еРецепту” - потрібний напрямок програми реімбурсації. Дашборд покаже аптеки, які відповідають вашому запиту, з адресами та телефоном.

Але радимо попередньо зателефонувати в аптеку та уточнити, чи є потрібний вам лікарський засіб в наявності.

А ще знайти аптеку можна через чат-бот «Спитай Гриця» https://t.me/SpytaiGrytsia_bot

Слідуйте за вказівками чат-боту і він вкаже, де найближча аптека.

Ще один простий спосіб - зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Оператор підкаже, де найближча аптека, яка має договір із НСЗУ, яка відпускає ліки за необхідним напрямком.

Нагадуємо, у програму входять ліки за такими напрямами: серцево-судинні захворювання; діабет ІІ типу; хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів; інсуліни; розлади поведінки і психіки та епілепсія; нецукровий діабет, хвороба Паркінсона, імуносупресивні препарати.

Щоб отримати ліки за програмою реімбурсації – необхідно отримати електронний або паперовий рецепт. Про те, яку інформацію має містити рецепт на препарати за програмою «Доступні ліки», детальніше — за посиланням: https://cutt.ly/d4CrRTC.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень