A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Харчування при діабеті

Дата: 19.03.2023 08:43
Кількість переглядів: 30

При всіх формах цукрового діабету та при порушенні толерантності до глюкози дієтотерапія виступає базисним методом лікування.

 

 

 

 

Завдяки дієтотерапії можна:
– контролювати вагу;
– нормалізувати рівень глюкози та ліпідів у крові;
– підтримувати здоровий артеріальний тиск;
– покращити якість життя пацієнта.

Однак щоб дієтотерапія була дійсно дієвою, вона має відповідати таким вимогам:
– включати мононенасичені жирні кислоти;
– містити харчові волокна, щоб полегшити травлення;
– бути збагаченою вітамінами та мікроелементами, зокрема цинком, хромом;
– містити зменшену кількість вуглеводів (й ті мають бути складними);
– не перевищувати допустимий рівень холестерину та цукру;
– мати низький глікемічний індекс.

А у випадку, якщо цукровий діабет розвивається на фоні онкології, дієтотерапія має покривати збільшені майже вдвічі потреби у білках та енергії, якими відрізняються онкопацієнти.

Усім вище названим вимогам серед спеціалізованого харчування Nutricia відповідає суміш Diasip, адже розроблена спеціально для пацієнтів, які мають цукровий діабет та порушення толерантності до глюкози.

Якщо у вас виникають питання щодо харчування, отримайте консультацію вашого лікаря. Він на підставі конкретних показників аналізів та вашого поточного стану може дати ті рекомендації, які принесуть вам найбільше користі! Не займайтесь самолікуванням!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень