A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Всесвітній день імунітету

Дата: 01.03.2023 07:03
Кількість переглядів: 18

Щорічно 1 березня відзначається Всесвітній день імунітету, який відзначається за ініціативою Всесвітньої Організації Охорони здоров’я з 2002 року.

 

 


Імунітет – це здатність організму протистояти шкідливим впливам зовнішнього та внутрішнього середовища. Це система захисту організму яка формується ще в утробі матері.
Але буває так, що імунітет може знижуватись, причини можуть бути різні: вроджені (генетичні або спадкові) зміни, критичні гормональні періоди, посттравматичні стани, крововтрати, хронічні хвороби, виснаження, отруєння та інфекційні хвороби і т.д.
Через зниження захисних функцій організму людина починає частіше хворіти, довше одужувати, починається хронічна втома. Питання «як підвищити імунітет?» стає особливо актуальним.
Для цього необхідно дотримуватися простих правил:
1. Стежити за своїм раціоном - їжте більше фруктів та овочів.
2. Слідкувати за роботою шлунка і кишківника - більшість хвороб виникає саме внаслідок збою в роботі шлунково-кишкового тракту.
3. Займатися фізичними вправами. Почати можна з ранкової гімнастики, пробіжок на свіжому повітрі.
4. Уникати стресу, адже це - ворог нашого організму. Тому необхідно намагатися зберігати максимально позитивний настрій, більше думати про хороше.
5. Хороший сон - один із найважливіших способів зміцнення імунітету і пов'язаний зі збалансованим рівнем гормонів (включаючи гормон росту людини та гормон стресу, кортизол).
Ці та інші корисні поради щодо способу життя допоможуть повноцінно виконувати свої функції не тільки імунній системі, а й організму в цілому.
Адміністрація Первомайський міський центр ПМСД бажає усім міцного здоров’я, весняного настрою та скорішої ПЕРЕМОГИ! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень