A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Зробіть собі найважливіший подарунок у цьому році - подбайте про себе. Як це найкраще зробити?

Дата: 19.01.2023 16:58
Кількість переглядів: 23

  • Вакцинуйтеся. Перегляньте, чи маєте ви всі щеплення відповідно до свого віку та власних ризиків. Наприклад, чи є у вас планові щеплення від дифтерії та правця, чи щеплені ви від грипу в цьому сезоні?
  •  Проходьте профілактичні огляди. Якщо добре почуваєтеся і вас нічого не турбує, навіть у такому випадку слід регулярно проходити профілактичні огляди у сімейного лікаря, гінеколога тощо, робити флюорографічні обстеження легень, УЗД/мамографію грудей, вимірювати тиск та рівень цукру в крові.
  •  Будьте активними. Приділяйте щодня щонайменше 30 хвилин фізичним вправам, обирайте сходи замість ліфту, ходіть пішки, чергуйте роботу за комп’ютером із фізичною активністю.
  •  Харчуйтеся збалансовано. Дотримуйтеся графіку харчування; обов’язково снідайте; додавайте до раціону овочі, фрукти, зелень, горіхи та сухофрукти; чергуйте м’ясні та рибні страви; не зловживайте кавою, алкоголем та газованими напоями.
  •  Підтримуйте своє психічне здоров’я. Обов’язково звертайтеся по допомогу до сімейного лікаря, психолога або психотерапевта, якщо відчуваєте тривожність, пригніченість, маєте поганий сон, депресивний стан чи будь-які інші психологічні проблеми.
  •  Контролюйте хронічні хвороби. Дбайте про запас необхідних вам ліків і не відмовляйтесь від медикаментозної терапії, призначеної лікарем. Обговоріть з лікарем графік візитів і дотримуйтеся його рекомендації щодо лікування та способу життя, щоб уникнути ускладнень та загострень стану здоров’я.
  •  Дбайте про свої очі. Відволікайтесь від екранів на 5-10 хвилин кожну годину роботи. Працюйте, читайте та займайтесь дрібною роботою при гарному освітленні. Не напружуйте очі читанням у сутінках, при свічках чи ліхтариках. Носіть якісні сонцезахисні окуляри.
  •  Захищайте шкіру. У спекотну пору носіть капелюх з широкими полями, наносьте сонцезахисний крем на відкриті ділянки шкіри і прикривайте плечі та руки легким одягом з натуральних тканин.
  •  Відпочивайте. Не приносьте роботу з офісу додому, а на роботі використовуйте годинну обідню перерву саме для обіду та відпочинку. Намагайтеся відводити вихідні для відпочинку та дозвілля з родиною, не відкладайте щорічну відпустку.
  • Дотримуйтеся правил гігієни. Мийте руки після вулиці, туалету та перед їжею. Чхайте та кашляйте в одноразову серветку або згин ліктя. Не забувайте про інформаційну гігієну: не коментуйте та не поширюйте фейки, перевіряйте інформацію, довіряйте офіційним джерелам.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень