Вітамін С
Ми знаємо, що найкращим джерелом вітаміну С є апельсини, лимони, смородина, шипшина, броколі. Це ще не повний перелік продуктів, які багато з нас споживають при застуді, для кращого загоєння ран, покращення роботи мозку або ж додають до страв, щоб надати їм приємного смаку та аромату.
Бувають випадки, що в гонитві за зміцненням імунітету, крім споживання фруктів, ви купуєте добавки вітаміну С. Але чи безпечний такий прийом?
Майте на увазі, вживання більш як 2000 мг вітаміну С на день може призвести до розладу шлунково-кишкового тракту, включаючи такі симптоми, як діарея, нудота, спазми в животі.
Людям із захворюванням, що підвищує ризик накопичення заліза в організмі, наприклад гемохроматозом, слід бути обережними з добавками вітаміну С. Його надлишок може призвести до перевантаження залізом організму та мати негативний вплив на органи.
Надмірне споживання вітаміну С потенційно може збільшити кількість оксалатів у вашій сечі, таким чином підвищуючи ризик розвитку каменів у нирках.
Якщо ви все ж таки бажаєте приймати добавки вітаміну С, тоді слід запам'ятати, що варто вживати не більше 90 мг на день чоловікам або 75 мг на день жінкам