A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Як температура в оселі впливає на стан здоров`я людини?

Дата: 09.10.2022 21:43
Кількість переглядів: 73

Восени, коли в оселі стає більш прохолодно, ми вмикаємо обігрівачі на максимум, аби зігрітися. Проте, щоб почувати себе комфортно не обов`язково, щоб в приміщенні було жарко.
       Зазвичай, температура в оселі в зимовий період сягає 21 градуса, цього ж року прогнозують 18-19 градусів. Сімейні лікарі вважають, що 18-19 градусів — це досить комфортна температура для організму людини.

 

Коли температура в кімнаті вища за 20 градусів, повітря стає сухим. Це призводить до сухості слизових оболонок. Через це виникає порушення захисної функції організму. Це сприяє тому, що інфекційні хвороби легше проникають до організму. 
       Дослідження Університету Південної Австралії довели, що оптимальна температура для сну варіюється від 15 до 20 градусів.
       Пропонуємо декілька цікавих фактів на користь сну в помірно прохолодній спальні:
- за температури вище 24 градусів сон людини стає неспокійним. При цьому, деякі форми безсоння можуть проходити, коли людина спить у прохолодній кімнаті.
- позитивний вплив на роботу гормональної системи: покращується вироблення мелатоніну та зменшується рівень кортизолу. Коректна робота гормональної системи здатна запобігти розвитку багатьох захворювань.
- організм витрачає більше калорій на терморегуляцію, що сприяє зниженню надмірної ваги. Однак, дехто може відчувати певний дискомфорт.
Як підготуватися:

  •  заздалегідь перевірте справність вікон та систем обігріву, подбайте про наявність обігрівачів.
  •  підготуйте теплий домашній одяг та теплі ковдри.
  •  врахуйте вірогідність ракетних атак по теплових станціях та газогонах, тож обовʼязково продумайте альтернативні методи обігріву, що не залежатимуть від електромережі.

Та головне — бережіть себе!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень