A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

26 червня — Міжнародний день боротьби із зловживанням наркотиками та їхнім незаконним обігом

Дата: 26.06.2022 09:57
Кількість переглядів: 40

Про згубний вплив наркотиків на свідомість, розум, здоров’я і долю людини та її нащадків говорять постійно. Цій темі присвячено вдосталь інформаційних матеріалів, якісного відеоконтенту, однак й далі цей надприбутковий бізнес розвивається. Він процвітає у більшості країн світу і менш поширений там, де за вирощування, збут та споживання наркотиків передбачена смертна кара.

Як вберегти наших дітей? Бо саме вони стають основною мішенню розповсюджувачів всіх видів “кайфу”. Необхідно не просто формувати у молоді негативне ставлення до наркотиків, а дати їм чітко зрозуміти, що нічого нового, окрім втрати себе, це не принесе. Лише так можна зупинити цю епідемію.

Допоки якийсь з нових знайомих запропонує підлітку спробувати щось нове, “кайфонути”, він має бути достатньо готовий психологічно, щоб відмовитись від пропозиції та більше не продовжувати спілкування. Особливу роль у цей період життя дитини відіграють її батьки. Адже вони мають діяти на випередження: більше увагу приділяти дитині, говорити з нею про можливі ризики, цікавитись колом її інтересів, друзів та спілкування. Це допоможе на початках помітити зміни у поведінці чада та вчасно відреагувати.

Наркотики — це шлях на кладовище з багатьма зупинками в лікарні та в`язниці. Відповідаючи наркотикам чітке та рішуче «Ні!», ви відмовляєтеся впускати до свого життя кримінал (крадіжки, пограбування, проституцію, збут наркотиків), захворювання (СНІД, гепатити В та С, сепсиси, інвалідизацію), соціальні проблеми (втрата родини, роботи, сирітство власних дітей, їх змарноване здоров'я та втрачений інтелект).

Як діяти? Просто вчасно зупинись і скажи наркотикам “НІ!”!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень