Полуниця корисні вітаміни для організму
Друзі, сезон полуниці відкрито!
А ви знали скільки користі несуть ці яскраво червоні плоди?
- У полуниці багато вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів.
- Вісім полуниць містять більше вітаміну С, ніж цілий апельсин зі шкіркою. Його вміст не зменшується, якщо зірвані полуниці зберігати в холодильнику.
- Полуниці містять також вітамін К та фолієву кислоту.
- У полуниці багато калію та магнію — мікроелементів, яких багатьом бракує.
- Полуниця багата на низку глікозидів — біологічно-активних сполук, що так чи інакше сприяють молодості та відновленню.
- Згідно з дослідженнями, полуниця має антиоксидантну, протизапальну, нейропротекторну дію.
- Антиоксиданти запобігають окисленню ліпопротеїнів крові та стінок судин, тож полуниця знижує ризик серцево-судинних хвороб.
- Її компоненти також підвищують чутливість клітин до інсуліну, покращують стан пацієнтів з метаболічним синдромом і навіть знижують ризик раку ротової порожнини, стравоходу та простати.
Але пам’ятайте, що все добре в міру
Якщо ж у вас, після вживання полуниці, виникли якісь проблеми зі здоров'ям, радимо вам не ставити самому діагноз (адже спровокувати проблему могла і не полуниця), а звернутися до лікаря, який і встановить причину нездужання.