A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Довідки в дитячий садок

Дата: 16.02.2021 09:26
Кількість переглядів: 3104

Якщо дитина не відвідувала дитячий садок деякий час. Коли потрібна довідка від лікаря, а коли не потрібна ?

Наказом МОЗ України від 24.03.2016 № 234 затверджено санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів. Цей регламент визначає санітарно – епідеміологічні вимоги до дошкільних навчальних закладів усіх форм власності та встановлює вимоги до розпорядку дня і навчання, організації життєдіяльності, рухової активності дітей.

✔ Якщо дитина хворіла, лікуючим лікарем після лікування видається довідка про термін хвороби та можливість відвідування колективу. Так звана форма 095/о.

‼‼ Лікуючий лікар дитини, це лікар який лікував дитину. Це не тільки сімейний лікар, а може бути лікар стаціонару або ЛОР лікар або пульмонолог тощо.‼‼

В довідці можуть бути вказані рекомендації щодо індивідуальних особливостей режиму дитини після хвороби. Наприклад, дієта без молока або обмеження рухомих ігор.

✔ Якщо дитина була відсутня за будь-якими іншими причинами в дитячому садку крім хвороби, то вона приймається без медичних довідок.

✔ Якщо дитина була відсутня в колективі більше місяця ‼‼ потрібно в дитячий садок надати результати дослідження на ентеробіоз (зішкріб). Це дослідження не входить до програми медичних гарантій, тому робиться на платній основі та по самозверненню до лабораторії без направлення.

✔ Якщо дитина була відсутня в колективі більше 3 місяців додатково дитина повинна бути обстежена - кал на яйця гельмінтів. Це дослідження не входить до програми медичних гарантій, тому робиться на платній основі та по самозверненню до лабораторії без направлення.

‼‼ Звертаємо увагу!!! ‼‼

Надання будь яких інших довідок не передбачено зазначеним нормативно правовим актом. Не передбачено видачу довідки з інших причин крім хвороби дитини!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень