A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Недостатній рівень вакцинації проти дифтерії/правцю

Дата: 27.06.2022 23:53
Кількість переглядів: 31

Недостатній рівень вакцинації дорослих проти дифтерії/правцюзагрожує національній безпеці! 2022

Особливо на часі у період воєнного стану питання збереження здоров’я як цивільних, так і військових. Адже при різного роду травмах та пораненнях досить високим є ризик зараження правцем. Бо збудник цього небезпечного захворювання, що міститься у ґрунті, може потрапити у відкриту рану. Тому кожному дорослому варто дізнатися у свого сімейного лікаря, коли була попередня вакцинація проти дифтерії/правцю. Такі дані містяться в індивідуальній медичній карті пацієнта. Нагадаємо, дорослим, старше 16 років, щеплення необхідно робити щодесять років.

На жаль, впродовж попередніх 2 років ситуація в Україні зі всіма профілактичними щепленнями є вкрай незадовільною. Мова йде про вакцинацію як дітей, так і дорослих. Активні воєнні дії у східних та південних областях, ракетні обстріли більшості регіонів примушують мільйони людей мігрувати. Це може призвести до спалаху багатьох хвороб, яким можна запобігти завдяки вакцинації. Крім того, перебування людей у сховищах та укриттях становить загрозу інфекційній безпеці громадян, в тому числі — й дітей.

Тому, якщо ви уже в безпеці — в Україні чи за кордоном, перш за все подбайте про захист від інфекційних хвороб для себе та своїх дітей. Вакцинацію можна зробити у зручний для Вас спосіб за місцем тимчасового перебування. Мова йде про рутинні щеплення, вакцинацію проти COVID-19, екстрену, додаткову та рекомендовану вакцинацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень