A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Туберкульоз-виліковний

Дата: 05.04.2022 09:58
Кількість переглядів: 55

Медицина подарувала нам потужний арсенал засобів проти багатьох хвороб, які раніше вважалися для людини смертельними. Серед них був і туберкульоз. На щастя, сьогодні більшість пацієнтів, які чують цей діагноз, одужують.

       І саме завдяки ефективним протитуберкульозним препаратам. ️Потрібно лише дотримуватись усіх рекомендацій лікаря та регулярно приймати призначені комбінації ліків.
Справа в тому, що у будь-якого пацієнта з туберкульозом в стадії активного розмноження багато мікобактерій, і завжди будуть одна-дві стійкі до того чи іншого протитуберкульозного препарату. 
       Якщо використовувати лише один препарат, то стійкі до нього бактерії починають розмножуватись і рости. І саме при використанні декількох препаратів одночасно бактерії, стійкі до одного виду ліків, гинуть від іншого. У цьому й полягає сенс проведення терапії комбінацією препаратів.
Сьогодні Україна має необхідний запас протитуберкульозних препаратів, які використовують при призначенні як коротких, так і тривалих схем лікування. Якщо ви через війну залишили місце свого постійного перебування, ви можете отримати консультацію з приводу вашого лікування в тому регіоні, де знаходитесь зараз. Контакти для отримання консультацій за лінком https://bit.ly/3NdZGKN


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень