A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Вакцинація дітей від COVID-19

Дата: 08.02.2022 23:12
Кількість переглядів: 44

Останнім часом багато дітей хворіє на COVID-19. Подекуди на каратин змушені йти цілі класи. Тому нагадуємо, що дітей від 12 років можна і треба вакцинувати.

Як це зробити?

Щоб вакцинувати дитину 12-17 років, треба записати її до будь-якого пункту чи центру щеплення і прийти туди в призначений час. Адреси та контакти центрів та пунктів можна знайти на vaccination.covid19.gov.ua/list або за тел. 0 800 60 20 19.

Що треба мати з собою?

Дітям 12-13 років — свідоцтво про народження та згода одного з батьків або опікуна.

Дітям 14-17 років — свідоцтво про народження або паспорт та ідентифікаційний код.

Довідка про наявність усіх рутинних щеплень НЕ потрібна, Міністерство охорони здоров’я скасувало цю вимогу 13 січня. Але наявність усіх щеплень за Календарем дуже важлива, оскільки захищає дитину від 10 серйозних інфекційних захворювань, читайте про це за посиланням: https://bit.ly/3nxJx7P.

Яку вакцину обрати?

МОЗ рекомендує щеплювати дітей від 12 років від коронавірусної хвороби вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Вона показала ефективність, безпечність, її застосовують для вакцинації дітей у США, Канаді, Японії, країнах ЄС.

Чи можна згенерувати дитячий сертифікат про вакцинацію?

Так, це може зробити хтось із батьків. Слід обрати послугу “COVID-сертифікати моїх дітей”, додати свідоцтво про народження дитини, надати згоду на передачу медичних даних і надіслати запит. Сертифікат з’явиться в розділі “Документи”. Тут є відеоінструкція: https://bit.ly/3ARTxhw.

Чи може дитина отримати за вакцинацію 1 тисячу грн в межах єПідтримки?

Так, діти 14-17 років, які отримали дві дози вакцини проти COVID-19 та мають паспорт і номер платника податків, зможуть отримати “вакцинальну тисячу”. Виплати почнуться з 7 лютого.

За цим посиланням можна побачити перелік рекомендованих щеплень, які не є обов’язковими і не фінансуються з державного бюджету, але їх варто зробити, якщо є можливість: https://bit.ly/3z2NrKu.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень