A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

День здорового харчування

Дата: 16.10.2021 20:21
Кількість переглядів: 76

Сніданок із високим вмістом клітковини та низьким вмістом жиру, цукру та солі — важлива частина збалансованого харчування. Такий прийом їжі запускає метаболізм, дозволяючи організму краще справлятися з одерженими калоріями.

Їжте більше свіжих овочів та фруктів.

Рекомендується щодня з’їдати щонайменше 5 порцій різноманітних фруктів та овочів. Одна порція свіжих, заморожених, консервованих фруктів та овочів становить 80 г, а сухофруктів — 30 г.

Вживайте менше солі.

Близько 75% солі, яку ви споживаєте, уже є в придбаних продуктах харчування, тому важливо читати етикетки харчових продуктів. Понад 1,5 г солі на 100 г означає, що їжа містить надмірну кількість солі.

Дорослі та діти віком від 11 років повинні вживати не більше 6 г солі (приблизно чайну ложку) на день, а молодші діти — ще менше, адже споживання надмірної кількості солі підвищує артеріальний тиск і тим самим збільшує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань.

Обирайте вуглеводи з високим вмістом клітковини.

До них належать, наприклад, цільнозернові макарони та коричневий рис. Такі продукти мають бути основою харчування. Натомість, крохмалисті вуглеводи — картопля, хліб, рис, макарони та крупи — повинні складати трохи більше третини їжі, яку ви споживаєте.

Їжте більше риби.

Риба містить багато вітамінів і мінералів і є чудовим джерелом білка. Саме тому рекомендовано їсти щонайменше 2 порції риби на тиждень, включно з принаймні 1 порцією жирної риби (лосось, форель, оселедець, сардини, скумбрія тощо). Вона багата на омега-3 жири, які допомагають запобігти хворобам серця.

Зробити своє харчування здоровим просто!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень