A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Всесвітній день безпеки пацієнтів 

Дата: 17.09.2021 15:37
Кількість переглядів: 63

Щороку 17 вересня відзначають Всесвітній день безпеки пацієнтів 

Цьогоріч його темою стала безпека надання допомоги матерям і новонародженим. Гасло 2021 року — «Час вживати термінових заходів із забезпечення безпечних і гідних пологів!».

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, більшість життів матерів і дітей можна врятувати за умови надання безпечної та якісної допомоги кваліфікованими медичними працівниками, які працюють у сприятливих умовах (https://http://cutt.ly/ZEt0aOP).

Охорона материнства також залежить від таких питань, як гендерна рівність і насильство, тому події, пережиті жінками під час пологів, можуть або розширити їхні права та можливості, або зашкодити й завдати емоційних травм. ВООЗ підкреслює, що шанобливе надання допомоги має велике значення — зокрема, є неабиякий зв’язок між повагою до жінки й безпекою наданої їй медичної допомоги.

ВООЗ наголошує, що в організації безпечної системи охорони здоров’я можуть брати участь не лише ті, хто формує державну політику, а й лікарі, пацієнти та їхні родичі. 

Минулого року з нагоди Всесвітнього дня безпеки пацієнтів у всьому світі помаранчевим кольором підсвітили понад 130 будівель і пам’яток. Це зробили на знак визнання ключової ролі медичних працівників у наданні безпечної медичної допомоги пацієнтам.

З нагоди Всесвітнього дня безпеки пацієнтів у 2021 році традицію продовжать. До неї долучиться й Україна — за підтримки бюро World Health Organization Ukraine ми організуємо підсвічення помаранчевим кольором будівлі МОЗу як призов до надання безпечної медичної допомоги матерям та новонародженим.

Також читайте за посиланням: https://http://cutt.ly/JEt4mAs


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень