A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Періодичне тестування на вірусні гепатити варто зробити правил

Дата: 29.07.2021 11:16
Кількість переглядів: 140

Сьогодні відзначається Всесвітній день боротьби з гепатитами. Це чудовий привід, щоб підвищити обізнаність про проблему вірусних гепатитів, способи профілактики та лікування, а також розвінчати стереотипи стосовно людей, які живуть з такою хворобою.

Згідно з ВООЗ, кожні тридцять секунд у світі від захворювання, що пов’язане із вірусними гепатитами, помирає одна людина. Саме тому необхідно діяти вже зараз:

Крок 1: пройти тестування: https://cutt.ly/LQiw5za

Крок 2: почати лікування у разі позитивного результату: https://cutt.ly/1QiepAd

Гепатит — це захворювання печінки запального характеру, як правило, вірусного походження. Серед вірусних гепатитів найбільш небезпечними є вірусні гепатити В (ВГВ) та С (ВГС), які призводять до 96% всіх смертей, пов’язаних з вірусними гепатитами. Саме тому важливі профілактичні заходи.

Як захиститися чи вчасно почати лікування від вірусних гепатитів?

✔️ Періодичне тестування на вірусні гепатити

Передусім варто звертатися до сімейного лікаря, який може провести швидке тестування та у разі позитивного результату направити до вузькопрофільного спеціаліста.

✔️ Для захисту від гепатитів важливо дотримуватися профілактики

Для захисту від вірусних гепатитів В та С важливо дотримуватися профілактики, з якої найважливішими є: мати індивідуальні засоби особистої гігієни:, індивідуальні манікюрні набори, зубні щітки, бритви; використовувати бар’єрну контрацепцію тощо.

✔️ Вакцинуватися

Від гепатиту В існує найефективніший спосіб профілактики - вакцина. Вакцинація від вірусного гепатиту В входить до Національного календаря щеплень.Також вона захищає людину і від вірусного гепатиту D, оскільки він розвивається тільки у пацієнтів із вірусним гепатитом В. Вакцини проти гепатиту С не існує.

Не відтерміновуйте тестування на вірусні гепатити та не бійтеся відвідати лікаря й розпочати лікування у разі позитивного результату тесту — вірусний гепатит виліковний!

Більше читайте за посиланням: https://bit.ly/3iVdBqQ

#МОЗ #це_треба_знати #ЗдороваУкраїна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень