A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Поствакцинальні реакції

Дата: 30.03.2021 14:45
Кількість переглядів: 102

З 23.03.2021 році розпочалася вакцинація в пунктах щеплень проти COVID-19 на базі КП Первомайського міського центру ПМСД, за цей час вакциновано - 500 осіб, за останню добу – 140 осіб. У щеплених осіб інколи спортерігалися поствакцинальні реакції, в вигляді підвищення температури, виникнення набряку, ущільнення чи почервоніння у місці ін’єкції. Здебільшого вони тривають протягом одного-двох днів, але це є абсолютно очікуваними реакціями на введення вакцини. На даний час офіційно зареєстровано 1 несприятливу подію у вигляді підвищеної температури тіла та головного болю.

Такі реакції організму пов’язані з механізмом дії вакцини. Щоб сформувати оптимальну імунну відповідь на введені антигени (компоненти вакцини, до яких, власне, і формується імунітет) до вакцин додають спеціальні речовини-ад’юванти. Вони підсилюють місцеву реакцію та сприяють тому, щоби більше клітин крові зреагували на введену вакцину. Таким чином наш організм помічає введені антигени, що є у вакцині, і вступає з ними в активну реакцію.

Ми радимо зважено ставитись до будь-якої неперевіреної інформації та закликаємо використовувати та поширювати серед колег, сусідів та близьких інформацію, отриману лише з офіційних джерел, таких як офіційні веб-сайти та офіційні сторінка ї у Facebook.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень