A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Первомайський міський центр
первинної медико-санітарної допомоги"
Первомайської міської ради

Про те, як проходитиме вакцинація у місті Первомайську

Дата: 15.03.2021 08:08
Кількість переглядів: 97

Про те, як проходитиме вакцинація у місті Первомайську, розповідає заступник головного лікаря КП «Первомайський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» з материнства та дитинства Людмила Соловей:

На сьогоднішній день Миколаївська область ще не отримала вакцину. Але робота ведеться. Триває підготовчий етап у відповідності до затвердженої дорожньої карти вакцинації. По регіону уже створили 7 бригад, які розпочнуть проводити щеплення, одна з них створена на базі Первомайської центральної райлікарні. Саме вони розпочнуть.

У подальшому вакцинація проходитиме у 6-ти пунктах, вони уже належним чином підготовлені та забезпечені всім необхідним.

У яких амбулаторіях будуть розташовані пункти вакцинації:

«Центр-1»;

«Фрегат-1»;

«Фрегат-2»;

«Трудової слави»;

«Гвардійська»;

«Коротченка».

Взагалі, аби подолати захворювання, потрібно, на думку фахівців, вакцинувати від 60 до 80% населення. Ми поки ведемо мову про 50%.

Спочатку вакцинуватимуть медичних працівників, які контактують із ковідними хворими. Кому цікаво, зазначу: майже всі працівники амбулаторії «Центр-1» погодилися на щеплення, за виключенням кількох осіб. Особисто я планую вакцинуватися від коронавірусу.

Що дає щеплення:

знижує ризик захворювання в цілому;

якщо захворієте, перебіг буде більш легким;

знижує ризик летального завершення хвороби;

знижує ризик виникнення ускладнень.

Вся Америка та Європа проводить щеплення. Адже краще бути щепленим та живим, аніж у сумнівах щодо недоведеної побічки, але мертвим.

Вакцинація проводитиметься у 4 етапи. Спочатку вакцинуватимуть медичних працівників та людей, що перебувають у інтернатах закритого типу.

На жаль, із людей старше 80 років із Первомайська (їх 32 особи) лише декілька погодилося на вакцинацію. Тому маємо проводити роз’яснювальну роботу, розповідати, які саме ризики несе хвороба та що дає щеплення.

Якщо людина вже перехворіла

Поки що ми не маємо конкретної інформації щодо вимог стосовно періоду після перенесеної хвороби для проведення вакцинації. Та як показали дослідження, імунітет тримається від 3 до 6 місяців. Далі ризик захворіти виникає знову. Взагалі ж, це справа добровільна.

Про побічні ефекти вакцини

Людмила Соловей запевнила: перш ніж застосовувати вакцину, лікарі будуть уважно вивчати супровідний матеріал, інструкції до вакцини та дотримуватися встановлених виробником вимог, враховувати індивідуальні особливості пацієнтів. Наголосила: поки що жодних доведених побічних ефектів вакцини немає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень